Επιθέματα Στήθους, πλενόμενα ή μιας χρήσης;

Δεν θα το πιστέψεις πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα μικρά πραγματάκια που λέγονται επιθέματα στήθους ή επιθέματα θηλασμού ή breast pads!

Τα χρησιμοποιήσα για πολλούς μήνες και κάθε φορά, εκεί που έλεγα ότι υπάρχει μια σταθεροποιήση στις διαρροές και δεν θα τα ξαναχρειαστώ, αργούσα κανένα μισάωρο να θηλάσω και πάλι τα ίδια! Διαρροές, σπλατς!

Επίσης σε ότι αφορά στα επιθέματα θηλασμού έχω κάνει πάρα πολλά πειράματα σε μαμάδες (εν γνώση τους) μέχρι να καταλήξουμε σε ένα συνδυασμό που δουλεύει, βολεύει και είναι απίστευτα πρακτικός.

Kαι εξηγούμαι…

Τα επιθέματα θηλασμού είναι καλό να είναι βαμβακερά ή καλύτερα μεταξωτά και πλενόμενα. Το γιατί είναι απλό, το στήθος ειδικά τον πρώτο καιρό είναι σούπερ ευαίσθητο, ενίοτε μπορεί να έχει και καμία πληγή και  με το πλενόμενο επίθεμα εξασφαλίζουμε την απόλυτη καθαριότητα και απαλότητα με τα δικά μας μέσα και με τον πιο φυσικό τρόπο. Είναι πιο δροσερά γιατί το ύφασμα αναπνέει και στεγνώνει τη θηλή πιο γρήγορα, είναι πιο απαλά από τα μιας χρήσης και φυσικά οτιδήποτε μιας χρήσης δεν κάνει καλό στο περιβάλλον. Και όπως λέει και μια φίλη αν το “χαρτί” ήταν υγειινό θα τυλίγαμε τα μωρά σε λαδόκολλες και όχι σε πάνες. (φανατική με τις πλενόμενες πάνες).

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι είναι αόρατα, δεν φαίνεται από μακρυά ότι τα φοράμε. Είναι  πιο λεπτά και το ύφασμα αγκαλιάζει το στήθος χωρίς να εξέχει και να διπλώνει το χαρτί.

Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου: Δεν ΚΟΛΛΑΝΕ στην θηλή, δεν θα ουρλιάξετε από τον πόνο αν έχει στεγνώσει το χαρτί στην θηλή σας και το τραβήξετε ασυναίσθητα. Επίσης δεν μυρίζουν εύκολα. (εδώ μιλάει η πείρα!)

Και φυσικά  είναι Carriwell και αγαπημένα.

Τα επιθέματα μιας χρήσης του θηλασμού τώρα είναι πιο εύκολα, έχεις πάντα, αλλάζεις όποτε θες. Τα μειονεκτήματα έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι αν στεγνώσει το γάλα ενδέχεται να πονέσει η μαμά την ώρα που το βγάζει (αν είναι ακόμη στη φάση που έχει ευαισθησία) και ότι είναι πιο ζεστά από το βαμβακερά. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να “ιδρώνει” η θηλή και σε συνδιασμό με το γάλα χμμμ…

Επίσης κάποια είναι ογκώδη και ξεχωρίζουν έντονα κάτω από το σουτιέν.

Όμως  μπορείτε να τα έχετε παντού και πάντα και να τα αλλάζετε πανεύκολα όπου και αν είστε και να μην έχετε διαρροές.

Η προτεινόμενη λύση είναι και τα δύο!

Και δεν το λέω για την χαρά τη κατανάλωσης αλλά για την ευκολία και μόνο.

Στα πλενόμενα επιθέματα θηλασμού προτείνουμε της Carriwell γιατί έχει 3 διαφορετικές λύσεις: μεταξωτά, βαμβακερά (+ μαύρα) και από μαλλί merino. Περιέχονται 6 σε κάθε συσκευασία εκτός από τα merino που είναι μόνο 2 (βέβαια είναι δύο και θαυματουργά). Το μαλλί merino έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λανολίνη (ουσία που χρησιμοποιείται και στις καταπραυντικές κρέμες) και συνίσταται στις περιπτώσεις με μεγάλο ερεθισμό στην θηλή.

Στα μιας χρήσης προτείνουμε με τα ΧΙΛΙΑ της Lansinoh, είναι τα πιο λεπτά που κυκλοφορούν και είναι συσκευασμένα σε ατομικό σακουλάκι και μπορείτε να έχετε πάντα 2 στην τσάντα σας σε περίπτωση ανάγκης, σαν τα χαρτομάντηλα. Επίσης είναι πολύ ικανοποιητική η σχέση ποιότητας τιμής.

Αυτά, καλούς θηλασμούς!

Αφήστε μια απάντηση