Πώς να φορέσετε το δικό σας BabyK’tan (part I)

 Είναι πολύ απλό! Παρακάτω θα σας δείξουμε με φωτογραφίες πώς να ξεκινήσετε και όλους τους τρόπους που μπορείτε να φορέσετε το μωρό σας με τον μάρσιπο Baby K’tan

 

Το BabyK’tan αποτελείται από δύο  μεγάλες υφασμάτινες θηλιές που ενώνονται με ένα τρίτο μικρότερο υφασμάτινο δακτυλίδι. Κρατήστε τις θηλιές μαζί ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο. Περάστε τις θηλιές γύρω από το λαιμό σας, σαν κολιέ με το υποστηρικτικό δακτυλίδι στο πίσω μέρος.

Ξεχωρίστε τις θηλιές και περάστε το κάθε χέρι από μέσα τους Ο μάρσιπος τώρα θα είναι σε   σχήμα Χ και πίσω και μπροστά στο σώμα σας. Βγάλτε την εξωτερική θηλιά και χαμηλώστε την κοντά στη μέση σας.

 

Η εξωτερική θηλιά θα βρίσκεται στη μέση σας και η εσωτερική διαγώνια πάνω στο σώμα σας.

Θέση Kangaroo! (η πιο διαδεδομένη θέση αγκαλιάς με το μωρό, γνωστή για την σχέση που δημιουργείται μεταξύ μαμάς και μωρού)

Ανοίξτε την εσωτερική θηλιά, απλώστε την για να δημιουργήσει μία θέση για το μωρό.

Περάστε το χέρι σας στην άλλη θηλιά και σηκώστε την για να “κάτσει” στον ώμο σας.

Απλώστε το ύφασμα στους ώμους σας ώστε να σας βολεύει καλύτερα.

Βάλτε το μωράκι μέσα στην τσέπη που έχει σχηματιστει με τα πόδια λυγισμένα στην κοιλίτσα.

Απλώστε το ύφασμα να αγκαλιάσει σωστά το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα καλύπτει το πρόσωπό του.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι στο κέντρο του υφάσματος με μοιρασμένο το ύφασμα, πάνω και κάτω στο σώμα του

Τραβήξτε πίσω το υφασμάτινο δακτυλίδι που ενώνει τις δύο θηλιές για να ρυθμίστεί το βάρος. (είναι για την καλύτερη στήριξη της πλάτης σας)

Helpful Tips

 Αν στο μωρό σας δεν “αρέσει” να είναι μέσα στο μάρσιπο, ήρεμα βγάλτε το και δοκιμάστε αργότερα. Τα μωρά μπορούν να αισθανθούν την ανασφάλεια της μαμάς. Αν είστε αγχωμένη το μωρό θα είναι ανήσυχο. Κάντε τις δοκιμές σας και μείνετε ήρεμη. Το μωρό σας θα σας δώσει σημάδια πότε είναι έτοιμο να προχώρησει στην επόμενη θέση όταν θα αρχίσει να τεντώνει χέρια και πόδια και θα θέλει να “σταθεί” στο ύφασμα. Σε αυτό το σημείο θα ξεκινήσετε να το φοράτε στην θέση “αγκαλιάς” (hug position)

Θέση Αγκαλιάς (hug position)

 

Κρατήστε το μωρό σας αγκαλιά με το πρόσωπό του να κοιτάει εσάς.

Με το χέρι σας τραβήξτε το υφασμάτινο δαχτυλίδι που ενώνει της θηλιές του μάρσιπου ώστε να έρθει στο κέντρο και να στηρίζει σωστά την πλάτη σας.

Ρυθμίστε το ύφασμα πάνω στου ώμους σας για να είστε άνετη.

Τοποθετήστε την εσωτερική θηλιά ανάμεσα στα πόδια του μωρού και απλώστε την πάνω από τους ώμους του. Ανοίξτε την για να δημιουργήσει μια άνετη θέση για το μωρό.

 

Ρυθμίστε τα δύο υφάσματα ανάμεσα στα πόδια του μωρού ώστε να είναι μια άνετη θέση.

Περάστε το χέρι σας μέσα από την εξωτερική θηλιά (στη μέση σας). Place your arm through the outer loop (at your waist). Σηκώστε την ανάμεσα στα πόδια του μωρού επάνω στον ώμο σας.

Δέστε την ζώνη σταθερά γύρω από την μέση σας και το μωρό για επιπλέον ασφάλεια αλλά και για στήριξη της μέσης σας. Η ζώνη πρέπει να χρησιμοποιείται.

Να θυμάστε ότι πάντα ξεκινάμε με την αρχική θέση!

Δείτε και άλλες θέσεις για το μωρό εδώ!

Αφήστε μια απάντηση